Yönetim Kurulumuz Gençlerle

Yönetim kurulu üyelerimiz, Dil Derneği Gürhan Uçkan Kısa Öykü Yarışması Ödül Töreninin düzenlenmesini üstlenen gençlerle buluştu. 21 Mayıs 2010'da derneğimizde gerçekleştirdiğimiz toplantıda, etkinlikte sunuları, metinleri, filmleri, ezgileriyle yer alan Çağrı Şahin (Başkent Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu), Caner Yedikardeş (Hacettepe Üniversitesi Türkçe Topluluğu), Fatih Uçar (Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Türkçe Topluluğu), Aslı Yıldız (Hacettepe Üniversitesi Türkçe Topluluğu), Eryaman Lisesi öğrencileri Emre Ürkmez, Eren Koca, Başkent Üniversitesi Halk Müziği Korosunun üyeleri Emre KutluElif Budak, Seda Budak, Canan Aksöy  ile bir araya geldik.

Öğretmenleri Şenay Çakır'ın önderliğinde dil bilinci, dil duyarlığı üzerine çalışmalar yapan Eryaman Lisesi öğrencilerinin de katıldığı toplantımızda, üniversitelilerle liseliler, üniversitelerin Türkçe Topluluklarının yürüttüğü çalışmalar konusunda söyleşti; Dil Derneği çatısı altında birlikte gerçekleştirebilecekleri tasarılardan söz etti.

Yönetim kurulu üyelerimiz, ödül törenimizin başarıyla gerçekleşmesini sağlayan üniversitelilere, liselilere katkıları için teşekkür etti. Gençlerimize, coşkulu etkinliğimizin anısını yaşatmak, teşekkürlerimizi simgelemek üzere derneğimizin ürünlerinden oluşan armağanlarımızı sunduk. Armağanlarını Onursal Başkanımız Prof. Dr. Şerafettin Turan'ın elinden alan gençler, Dil Bayramında da ses bayrağımızı taşımayı sürdüreceklerini dile getirdi.

Derslerinin, sınavlarının ağırlığına karşın özveriyle sürdürdükleri gönüllü çalışmalarla göğsümüzü kabartan gençlere, Dil Bayramında ve güz dönemindeki etkinliklerimizde buluşmak umuduyla iyi bir dinlence diliyoruz.

Nisan 2024 - 434. Sayı