DİL DERNEĞİ 19. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILIYOR

Değerli Üyelerimiz,

Kuruluşumuzdan bu yana geçen 37 yılda Harf ve Dil Devrimlerine karşı olan, bu iki devrim üzerinden Mustafa Kemal’e ve bütün devrimcilere savaş açan iktidarlara karşın tüzelkişiliğimizi koruduk. Son çeyrek yüzyılda bütün Atatürkçü kitle örgütleri zor günler yaşıyor; ancak iktidar Atatürk’le ve laik eğitimle hesaplaştığındanderneğimizin yaşama alanı da iyice daraldı; birçok üniversitenin, birçok resmi-özel okulla kamu kurumunun kapısı bize kapandı.

Hukukun üstünlüğünün, basın özgürlüğünün siyasallaştığı, eğitimin bütün kurum ve kurallarıyla tarikatlara açılarak dinselleştiği, eğitim ve gelir düzeyi düşürülen toplumun Ortaçağa yürütüldüğü bu zor günlerde daha yakın olmalı, iş ve güç birliğimizi pekiştirmeliyiz.

Tüzüğümüze göre iki yılda bir genel kurul yapmak durumundayız; salgın sonrası Ankara İl Dernekler Müdürlüğünün yönlendirmesiyle 18. Olağan Genel Kurulu 30 Eylül 2023 Cumartesi günü yapmıştık; ancak 24.10.2023’de geçirdiğimiz İçişleri Bakanlığı denetimi sonrasında 19. Olağan Genel Kurulu 2024 içinde yapmamız bildirildi. Bu nedenle öneri ve eleştirilerinizle 19. Olağan Genel Kurula her zamankinden daha yoğun katılım sağlamanızı diliyoruz.

19. Olağan Genel Kurulun ilk toplantısı 11 Eylül 2024 Çarşamba günü, saat 10.30’da, Konur Sokak 34/4’teki dernek merkezinde yapılacaktır. Bu toplantıda çoğunluk sağlanamaması durumunda ikinci toplantı  28 Eylül 2024 Cumartesi günü, Ankara dışından gelecek üyelerimiz de düşünülerek saat 14.00’teTürk Hukuk Kurumu salonunda (Adakale Sokağı, No: 28/3, Ankara) yapılacaktır. 19. Olağan Genel Kurul gündemini saygıyla sunuyoruz:

1.           Açılış,

2.           Başkanlık Kurulunun seçimi,

3.           Başkanın konuşması,

4.           Konukların konuşması,

5.           Yönetim ve Denetim Kurulu yazanaklarının okunup görüşülmesi,

6.           Yönetim ve Denetim Kurullarının aklanması,

7.           Yeni dönem bütçe kestiriminin görüşülmesi,

8.           Tüzük değişikliklerinin görüşülüp oylanması,

9.           Seçimler,

10.         Dilekler, kapanış.

101 yaşındaki cumhuriyetimiz, 96 yaşındaki Harf Devrimi, 92’inci yılındaki Dil Devrimi bizlere Atatürk'ten bu yana Türk Devrimine emek verenlerin kalıtıdır. Bu kalıtı sahiplenmek, 37 yıl önce söz verdiğimiz gibi bugün de namus borcumuzdur.19. Olağan Genel Kurulumuzun başarılı, verimli geçmesini diliyoruz.

Dil Derneği Yönetim Kurulu Adına

Sevgi Özel