Kamuoyuna Duyurular: 2014-2015
CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU ATATÜRK’Ü SAYGIYLA ANIYORUZ!
10 Kasım 2015
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 77. yılında laik, sosyal hukuk devletine sahip çıkma bilinci ve kararlığıyla, özlemle, saygıyla anıyoruz!

CUMHURİYETİMİZİN 92. YILI KUTLU OLSUN!
29 Ekim 2015
Cumhuriyetimizin 92. yılında direnme gücünü Atatürk'ten alıyoruz!
Akılcı, bilimsel ve sanatsal olandan başka doğru tanımıyoruz; çünkü ödünsüz ve korkusuz olmamızı Atatürkçü düşünce sağlıyor.
Onurla taşıdığımız TC yurttaşı kimliğimizle susmayacağız!

19 MAYIS: LAİK CUMHURİYETİMİZİN DOĞUM GÜNÜ
19 Mayıs 2015
19 Mayıs, Mustafa Kemal'in doğum günüdür!
19 Mayıs, laik cumhuriyetimizin doğum günüdür!
19 Mayısları sonsuza dek kutlayacağız! Bayramımız kutlu olsun!

"MÜSAİT" SÖZCÜĞÜNÜ SÖZLÜKTEN ÇIKARDIK
10 Mart 2015
"Müsait" sözcüğünün ikinci anlamına tepkileri doğru buluyoruz. Sözcüğün bu anlamını bilgisunardaki Türkçe Sözlük'ümüzden çıkardık. (...) “Müsait” sözcüğünün bir anlamı gazete başlıklarını aştı, TBMM’ye dek ulaştı.

3 MART DEVRİM YASALARINI SAVUNUYORUZ!
3 Mart 2015
Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşının utkuyla sonuçlanmasının ardından ulusumuzun çağdaş dünya ile yarışması için birbirini tamamlayan devrimleri yaşama geçirmiş; “Yeni Türkiye”yi devrimlerle yaratmıştır.

GÜNAYDIN! TÜRKÇE BİLİM VE SANAT DİLİDİR!
25 Aralık 2014
Dil Devrimine karşı olanların hepsi, devrimin kazanımlarıyla tümce kurabilmektedir. Bu da Harf ve Dil Devrimlerinin başarısıdır! Orunu, adı sanı ne olursa olsun, kimse yanlışı doğru diye satmasın! Ülkemiz de Türkçemiz de sahipsiz değildir!

DİLİMİZİ DE ÇALIYORLAR!
12 Aralık 2014
Atatürk’le hesaplaşanlar Osmanlıcaya, Osmanlılığa sarılmak yerine önce halka hesap verme yürekliliği göstermelidir. 21. yüzyılda ne eski dil ne eski yazı diriltilebilir.

HALKÇI, DEVRİMCİ ÖNDERİMİZ ATATÜRK’Ü SAYGIYLA ANIYORUZ!
10 Kasım 2014
Laik cumhuriyetimizin kurucusu, devrimlerin yapıcısı önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 76. yılında özlemle, saygıyla anıyoruz.

CUMHURİYETİMİZİN 91. YILI KUTLU OLSUN!
29 Ekim 2014
Mustafa Kemal Atatürk devrimlerin ışığını Çankaya’da parlatmıştı; bu ışık hiçbir zaman sönmeyecek! Cumhuriyet Bayramlarını Atatürk’e olan bağlılığımızla, aydınlanma aşkımızla başımız dik, alnımız açık kutluyoruz!

İMAM HATİPLERDE TÜRKÇE YASAĞI
10 Eylül 2014
Türkçeyi 600 yıl dışlayan, “akılsız Türklerin dili” sayan Osmanlı yasaklayamamış, öldürememiş; Nazif Yılmaz gibilerin gücü hiç yetmez!

BAĞIMSIZLIK YÜRÜYÜŞÜNÜN 95. YILI KUTLU OLSUN!
19 Mayıs 2014
Özgür, bağımsız, laik Türkiye için görkemli yürüyüş 19 Mayıs 1919'da başladı; 95 yıl sonra, bugün de devrimcilerimizin ardından kararlılıkla yürüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, dün olduğu gibi bugün de önderimizdir; sonsuza dek öyle olacaktır!

ULUSUMUZUN BAŞI SAĞ OLSUN!
13 Mayıs 2014
Soma’da bir şirketin işlettiği madende onlarca emekçiyi yitirmenin acısını içimizde yaşıyoruz.

Nisan 2024 - 434. Sayı