8. DİL DERNEĞİ SAVAŞ-RECEP BAŞSOY TÜRKÇEYE ÖZEN DİL-YAZIN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Emekli başkonsolos Ülkü Başsoy öncülüğünde, Dil Derneği İzmir Temsilciliğinin yerel destekçileriyle birlikte düzenlediği "Dil Derneği Savaş-Recep Başsoy 'Türkçemize Özen' Dil-Yazın Ödülleri" 25 – 26 Kasım günleri Ödemiş’te gerçekleştirildi. Yarışmaya 2020 – 2022 yıllarında salgın nedeniyle ara verilmişti.

Ortaokul ve lise öğrencileri arasında yapılan yarışmanın kazananları ödüllerini 26 Kasım 2023 Pazar Günü Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezinde aldı.

Yarışma

Yarışmaya 25 Kasım Cumartesi günü saat 10.30'da Ödemiş İlkkurşun MTA Lisesinde, “Yaratıcı Yazma İşliği” biçimindeki “Yazma Yarışması” ile başlandı. Katılımcı öğrenciler, Cumhuriyetimizin 100. yılında, “İyi ki Atatürkümüz var. İyi ki Cumhuriyetimiz var,” konusu üzerine “kısa öyküler” yazdı.

Ödemiş ve İzmir'de fırtına biçiminde yağmurlu, zor hava koşullarına karşın yarışmaya 8 ortaokul, 37 lise öğrencisi katıldı. Seçici kurulun yazıları değerlendirmesinden sonra Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törenle ödüller dağıtıldı.

Törene yarışmaya katılan öğrenciler, öğrencilerin aileleri, öğretmenleri, Ödemiş halkı, Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Dil Derneği İzmir Temsilcisi Gürsel Gezen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Melih Yalçın, eski Dışişleri Bakan yardımcısı Büyükelçi Naci Koru, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Büyükelçi Fazlı Çorman, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Başkanı Gökhan Bal, Mete Hüsünbeyi (Mülkiyeliler Birliği) katıldı.

Açılış konuşmalarını Düzenleme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Özgür Savaşçı, Düzenleme Kurulu Başkanı Hikmet Güriş yaptı. Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Kaymakam Kasım Fikret Dayıoğlu, üyemiz de olan emekli başkonsolos Ülkü Başsoy'un konuşmalarından sonra ödülleri kazanan öğrenciler Düzenleme ve Seçici Kurul Üyesi Avukat Erdem Boyacı tarafından açıklandı.

Seçici Kurul 5 dalda (ortaokul) ödüle değer yazı – yapıt olmadığı için ödül veremedi. Verilemeyen ödüllerin parasal ederi ÇYDD Ödemiş Şubesine bağışlandı.

Değişik düzey ve dallarda 13 öğrenci; başarı belgesi, parasal ödül, ödüllerini başta Kaymakam, Belediye Başkanı, Dil Derneği İzmir Temsilcisi Gürsel Gezen ve diğer katılımcıların ellerinden aldılar.

Törene katılanların birlikte çektirdiği fotoğraflar ile tören coşkusu sona erdi.

8. Savaş-Recep Başsoy Ödüllerini kazananlar ise şöyle :

1. Barış Karabacak, 50. Yıl Ortaokulu

1. Damla Göktepe, Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi

2. Elif Duru Polat, Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi

3. Ayşegül Çolak, Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi

İsmail Uysal Özendirme Ödülü:

1. Necla Keskin, Özel Sınav Okulları Ortaokulu

1. Betül Tümer, Özel Sınav Okulları Fen Lisesi