DİL DERNEĞİ 18. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILIYOR

Değerli Üyelerimiz,

Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetimizin 100’üncü yılındayız. Laik eğitimin, cumhuriyetin bütün kurumları ve devrimlerin yara aldığı bir karalık dönemdeyiz. Bu karanlık dönemde gönüllü birliktelik yaşayan Dil Derneği 36’ıncı yılına ulaşmıştır.

Değerli Üyelerimiz,

Kuruluşumuzdan bu yana Harf ve Dil Devrimlerine karşı olan, bu iki devrim üzerinden Mustafa Kemal’e ve bütün devrimcilere savaş açan iktidarlara, özellikle son yirmi yılda Atatürk’e ve laik eğitimle açıkça hesaplaşanlara karşın derneğin tüzelkişiliğini koruduk. İçinde bulunduğumuz koşulları da göz önüne alarak öneri ve eleştirilerinizle 18. Olağan Genel Kurula katılımın yoğun olmasını diliyoruz.

Daha verimli çalışmalar için, karşıdevrime ortak akıl ve eylemlerle karşı durmak için güç birliğimizi pekiştirmeliyiz.

18. Olağan Kurultayımız 30 Eylül 2023 Cumartesi günü, saat 10.30’daÇankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesinde(Şehit Gönenç Caddesi No:16 Maltepe-Ankara) aşağıdaki gündemle yapılacaktır.

1.    Açılış,

2.    Başkanlık Kurulunun seçimi,

3.    Başkanın konuşması,

4.    Konukların konuşması,

5.    Yönetim ve Denetim Kurulu yazanaklarının okunup görüşülmesi,

6.    Yönetim ve Denetim Kurullarının aklanması,

7.    Yeni dönem bütçe kestiriminin görüşülmesi,

8.    Tüzük değişikliklerinin görüşülüp oylanması,

9.    Seçimler,

10.Dilekler, kapanış.

100 yaşındaki cumhuriyetimiz, 91’inci yılındaki Dil Devrimi ve Dil Derneği bizlere Atatürk'ten bu yana Türk Devrimine emek verenlerin; Ömer Asımların, Şerafettin Turanların, Beşir Göğüşlerin, Cevat Gerayların, Emin Özdemirlerin kalıtıdır. Bu kalıtı sahiplenmek, 36 yıl önce söz verdiğimiz gibi bugün de namus borcumuzdur.18. Olağan Genel Kurulumuzun başarılı, verimli geçmesini diliyoruz.

Dil Derneği Yönetim Kurulu Adına

Sevgi Özel