ANKARA'DA DİL BAYRAMI

Dil Bayramının 91. Yıldönümü kutlamaları 26 Eylül 2023 Salı günü saat 14.00’te Anıtkabir’de Mustafa Kemal Atatürk’e saygı sunumuyla başlayacak.

Tören saat 17.00’de Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezinde gerçekleşecek.

Dil Derneği ve Çankaya Belediyesinin işbirliğiyle gerçekleşecek olan etkinliği Tiyatro Sanatçısı Ali Nihat Yavşan sunacak. Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in açış konuşmalarının ardından Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü töreni yapılacak.

Dil Derneği Onur Ödüllerinin İmren Erşen, Hacer Foggo, İoanna Kuçuradi ve Zafer Temoçin’e sunulmasının ardından Birlikte Düşünelim: Gazeteler, Tv’ler, Sosyal Medya? başlıklı söyleşi gerçekleşecek. İlhan Taşçı ve Ünsal Ünlü’nün konuşmacı olduğu bu bölümü Korkmaz Alemdar yönetecek.

Etkinlikte son olarak Sunay Akın’ın Türkçe, Ses Bayrağımız! başlıklı gösterisi yer alacak.

Dilseverleri bekliyoruz.

Nisan 2024 - 434. Sayı