DİL DERNEĞİ İLE ÇANKAYA BELEDİYESİ 89. DİL BAYRAMINI BİRLİKTE KUTLUYOR

Mustafa Kemal Atatürk, 12 Temmuz 1932’de Türk Dil Kurumu’nu, tüzelkişiliği olan bir dernek olarak kurmuş ve Dil Devrimini başlatmıştır. Türk Dil Kurumu (TDK), Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde ilk Türk Dili Kurultayını 26 Eylül 1932’de Dolmabahçe Sarayında toplamıştır. Bilim ve sanat insanlarının yanı sıra yurdun her yerinden, her inanç ve kökenden yurttaşların da katıldığı kurultayda 26 Eylül, “Dil Bayramı” olarak kabul edilmiştir.

25 Eylül 2021 Cumartesi günü saat 14.00’te, 89. Dil Bayramını Anıtkabir’de laik cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e saygı sunumuyla başlatacağız.

Aynı gün saat 17.00’de Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezinde Sanatçı Ali Nihat Yavşan sunacağı; Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in açış konuşmalarını yapacağı 89. Dil Bayramı töreni yapılacaktır.

Dil Derneği ile Çankaya Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği “Yaşamak Şakaya Gelmez!” başlıklı 89. Dil Bayramı töreninde; salgın süresince büyük bir özveriyle bizleri hastalıktan koruyan, iyileştiren, her ortamda bilgilendiren, yaralarımızı saran özverili sağlıkçılarımıza; Prof. Dr. Sinan Adıyaman’a, Prof. Dr. Özlem Kurt Azap’a, Prof. Dr. Ahmet Saltık’a, Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Esengül Şendağ’a, Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’a ve Prof. Dr. Necmettin Ünal’a onur ödülleri sunulacaktır.

Bu yıl ne yazık ki Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü seçici kurul ödüle değer yapıt bulamadığından verilemeyecektir.

89. Dil Bayramı coşkumuz, değerli sanatçılar Tuncer Tercan ve Emir Ali Tercan’ın konseriyle taçlanacaktır.

Bütün yurtseverler 89. Dil Bayramı törenine çağrılıdır. Bireylerin, kitle örgütlerinin katılımı, Atatürkçü düşünceye inancımızı,  89. Dil Bayramı coşkumuzu katlayacaktır.

En içten saygılarımızla.

Nisan 2024 - 434. Sayı