Dil-Ekin Söyleşisi: TÜLİN SAĞLAM ile TİYATRO: ŞİMDİ VE BURADA

30 Mart 2017 Perşembe günü Dil-Ekin Söyleşisinde konuğumuz KHK ile görevi elinden alınan ama sorumlulukları alınamayan (DTCF Tiyatro Bölümü Akademisyeni Prof. Dr. ) Tülin Sağlam oldu.

Üniversitelerimize, sanat alanlarımıza vurulan darbeler birbiri ardına olsa da düşüncelerimize set çekilemeyeceğini, sanatın her yerde ve her alanda üretim içinde olacağını konuştuk. Elbette özgürlüklerimizi de.

İnsanlık kadar eski olan tiyatronun sürekli değiştiğini, hâlâ var olduğuna göre kendini içinde bulunduğu topluma göre şekillendirdiğini söyleyen Tülin Sağlam günümüzde tiyatronun hem geleneksel (klasik tiyatro), hem de performans (performans sanat) olarak sürdüğünü belirtti.

Tiyatronun yalnızca yaraya merhem olamayacağını ama yaraya tuz da basması gerektiğini söyleyen Sağlam, sanatçının olanı değil, olması gerekeni gördüğünden, kültürel olarak tiyatronun bu olması gerekene yoğunlaştığı için değerli olduğundan söz etti.

Tiyatronun evrensel bir sanat olduğunu ama değerini yerel olarak ürettiğini, yaşamdan alınanın üzerinde düşünülmüş olması gerektiğini, sahnedekinin yaşamın aynısı olsa bir özgünlüğü olmayacağını, üzerinde düşünülmesiyle tiyatroya estetik katıldığını söyledi.

Derneğimizde gerçekleşen etkinliğimizde bizimle olan değerli konuşmacımız Tülin Sağlam’a ve katılımcılara teşekkür ediyoruz.

• Tiyatro_30Mar2017-1
  • Tiyatro_30Mar2017-2.jpg