DİL DERNEĞİ EMİN ÖZDEMİR 2020 ÖDÜLÜ YAŞAR AKSOY’UN

1 Eylül 2017’de yitirdiğimiz Dil Devriminin ödünsüz savunucusu olan Emin Özdemir’i dilci, yazıncı ve devrimci kişiliğiyle yaşatmak, düşünce ve yapıtlarını gelecek kuşaklara aktarmak; dil duyarlığını, dil ve yazın öğretimi anlayışını tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla Özdemir Ailesi ile Dil Derneği’nce düzenlenen “Dil Derneği Emin Özdemir   Ödülü”nün bu yıl bir gazetecinin kitabına verileceği duyurulmuştu. Vecdi Seviğ Faruk Bildirici, Tülin Daloğlu, Korkmaz Alemdar ve aile adına Prof. Dr. Özlem Özdemir Kumbasar’dan oluşan seçici kurul ödülü oybirliğiyle Yaşar Aksoy’un Hasan Tahsin, Yürekler Selanik ve İşgal İzmir’inden Hatıralar” (Kırmızı Kedi, 2019) adlı yapıtına sunmayı kararlaştırmıştır.

Yaşar Aksoy, düşünceleri, elliyi aşkın yapıtıyla İzmir’le özdeşleşen üretken bir yazar ve gazetecidir. Her yıl 1 Kasımda, Harf Devriminin yıldönümünde yapılan “Dil Derneği Emin Özdemir   Ödülü” töreni, bütün dünyayı ve ülkemizi sarsan covit-19 nedeniyle 1 Kasım 2020’de yapılamayacaktır. Ülkemiz sağlıklı günlere eriştiğinde, derneğimizin düzenleyeceği ilk törenlerden birinde Emin Özdemir’i saygıyla anacağız, değerli Yazar-Gazeteci Yaşar Aksoy’a ödülünü sunacağız. Düşünce dünyamıza nice yapıtlar kazandıracağına inandığımız Yaşar Aksoy’u içtenlikle kutluyoruz.

Dil Derneği Yönetim Kurulu