EMİN ÖZDEMİR'İ ÖZLEMLE, SAYGIYLA ANIYORUZ!

Dil Devriminin ödünsüz savunucusu Dilci, Yazar EMİN ÖZDEMİR 'i iki yıl önce bugün, 1 Eylül 2017’de yitirmiştik.

Onu sonsuzluğa uğurlayışımızın ikinci yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. Ne mutlu ki eserleriyle bizi aydınlatmayı sürdürüyor.

Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel’in sevgili Emin Özdemir ile ilgili paylaşımını eklemek istedik buraya.

“Bugün Dünya Barış Günü; aynı zamanda tandığım en barışçıl aydınlardan biri olan Yazar, Dilci Emin Özdemir'in de ölüm yıldönümü...

Emin Özdemir, köy enstitülü bir öğretmen; sürekli çalışarak, sınavlar kazanarak bilgi ve deneyim kazanarak yükselen bir cumhuriyet öğretmeni... 1970'li yıllarda TDK'de tanıştık; Terim Kolu Başkanı olarak sözcük ve terimlerin Türkçeleştirilmesine çok emek verdi. Yapıtları gibi etkili konuşmalarıyla da Türkçenin ses, biçim, anlam özelliklerinin tadını almamızı sağladı.

Bugün Emin Beyi anmak ve düşünmek isteyen dostlara okumamışlarsa bir kitabını okumalarını; okumuşlarsa yine bir kitabını bir gence armağan etmelerini, okutmalarını öneririm.

Emin Özdemirleri geleceğe başka nasıl taşıyacığız? Söz önemli ama Özdemir'in her biri çok önemli yapıtları var; onları okumak ve okutmayı da amaç edinmeliyiz.

Özdemir Ailesiyle Dil Derneği'nin birlikte oluşturduğu Dil Derneği Emin Özdemir Ödülü bu yıl bir gazeteci yapıtına verilecek; tören 1 Kasımda... Harf ve Dil Devrimleri için savaşım veren Emin Özdemir'i her yıl Harf Devriminin yıldönümünde de anacağız.

Özlemle ve saygıyla anıyorum.”