GÜRHAN UÇKAN ŞİİR ÖDÜLÜ CİHAN ADIMAN’IN

5 Aralık 2006’da yitirdiğimiz Değerli Yazar-Ozan-Gazeteci-Fotoğraf Sanatçısı Gürhan Uçkan’ın kişiliğini, düşüncelerini ve yapıtlarını gelecek kuşaklara aktarmanın yanı sıra genç kuşakların dil duyarlılığını artırmak, yazınsal becerilerini değerlendirmek amacıyla Dil Derneği ile İsveç Atatürkçü Düşünce Derneğinin üniversite gençliği arasında düzenlediği “Dil Derneği Gürhan Uçkan Şiir Ödülü”nü 2019 yılında oybirliğiyle Cihan Adıman kazanmıştır.

Çiğdem Sezer, Işık Kansu, Ertuğrul Özüaydın, Hilal Karahan ile Günay Güner’den oluşan ödül seçici kurulumuzun belirlediği ödül gerekçesi, Cihan Adıman’a şiirlerinin özgünlüğü, imge, çağrışım varsıllığı, yaşamla olan güçlü bağı, derin yapısı, sözcük seçimi ve tutumluluğu, şiirimizin çağdaş ve tarihsel birikimine dayanmasıdır.

2019 Dil Derneği Gürhan Uçkan Şiir Ödülüne gönderilen şiirlerin büyük oranda düzeyli şiirlerden oluştuğu görülmüştür. Yarışmaya katılan tüm gençlerimize gönül borcumuzu sunarız.

Cihan Adıman’ı yürekten kutlarız; başarısının sürmesini dileriz.

Ödül töreni 1 Haziran 2019 Cumartesi günü saat 14.00’de Dil Derneği Cevat Geray Salonunda yapılacaktır. Açış konuşmasını Ertuğrul Özüaydın’ın yapacağı törende Nermin Küçükceylan, Münevver Oğan ve Günay Güner konuşma yapacak ve Günay Güner mini bir dinleti sunacaktır.

Üyelerimizle, yazın ve Gürhan Uçkan dostlarıyla birlikte olmayı diliyoruz.