DİL DERNEĞİ BURSA 17. KİTAP FUARINDA

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi desteği ile düzenlenen Bursa 17. Kitap Fuarı, 9-17 Mart 2019 tarihleri arasında Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Bu yıl 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla hazırlanan Bursa Kitap Fuarı, söyleşi, panel ve çocuk etkinliklerinden oluşan 90 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak, aralarında Sevgi Özel ve birçok üyemizin de olduğu pek çok değerli yazar, şair ve bilim insanı okurlarıyla buluşacak.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanacak

8 Mart Dünya Kadınlar Günü bir dizi etkinlikle kutlanacak. Tüm hafta sürecek etkinliklerin ilki 9 Mart Cumartesi günü Tüyap ve PEN Yazarlar Derneği’nin düzenlediği   “Nazım Hikmet ve Kadınlar” başlıklı söyleşi olacak.  Aynı gün “Kadınlık Halleri ve Edebiyat”, 9 Mart Cumartesi günü “Kadınların Görünmeyen Tarihi” başlıklı söyleşiler var. Fuarda, Film Mor tarafından hazırlanan Türkiye’de Kadın Hareketi tarihini anlatan “İsyan-ı Nisvan” isimli belgesel 11 Mart Pazartesi ve 13 Mart Çarşamba günü gösterilecek.  Kadın Yazarlar Derneği de “Kadınlar Neden Yazmalı?” ve “Kurmaca Eserlerde Cinsiyetçi Dil” başlıklı söyleşilerle programa katkı sunarken, Kadının İnsan Hakları Vakfı da “Türkiye’de Kadının İnsan Hakları’nın 25 Yılı”nı anlatacak.

Dil Derneği Etkinlikleri

Dilseverler Dil Derneği yayınlarına derneğimize ayrılan bölümde erişebilecekler.

Ayrıca derneğimiz iki etkinlikle fuarda okurlarla buluşacak.

10 Mart 2019 Pazar günü 13.15-14.15 saatleri arasında Uludağ Salonundaki “Yüzüncü Yılda Dil ve Devrim” başlıklı paneli Dil Derneği Bursa Temsilcisi Pelin Yılmaz yönetecek. Konuşmacılar Sevgi Özel, Ertuğrul Özüaydın ve Güney Özkılınç.

Dil Derneği, TEGV ve ÇYDD’nin birlikte düzenlediği etkinlik 13 Mart 2019 Çarşamba günü 15.00-16.00 saatleri arasında yine Uludağ Salonunda. “Çocukların Dili Çocukların Öyküleri” başlıklı söyleşide konuşmacılar TEGV ve ÇYDD çocukları.

Fuarda buluşmayı diliyoruz.