YENİ YILA GİRERKEN

Değerli Üyelerimiz, Dilsever Dostlarımız,

Bir yılı daha bitirdik; giden yılı da coşku ve umutla karşılayamamıştık; ne yazık ki gelenin gideni arattığı bir kısırdöngü içindeyiz. Her şeye karşın umutsuzluğu umuda, adaletsizliği adalete çevirmek; laik cumhuriyetimiz için, barış için, düşünce özgürlüğü için, ekmek için yurttaşlık bilinciyle bilime, sanata tutunmak zorundayız.

Yeni yılın karamsarlığı, kötümserliği hızla soyunacağımız bilinci güçlendirmesi; aydın sorumluluğunun sözde kalmaması, Türk Devrimiyle hesaplaşanların, yurttaşlık bağlarımızı koparmaya çalışanların aklını başına alması dilek olarak kalmamalıdır.

Gençler, ana babalar, kadınlar erkekler, işçiler memurlar; bütün bilim ve sanat insanları, gazetecileri; inancı ve kökeni ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün yurttaşları düşünce özgürlüğünün, insan haklarının bütün olanaklarına sahip olmalıdır. Bu nedenle 2019’un, tüm hak ve özgürlüklerin baskı altında olmayacağı, herkesin adalet ve demokrasiden özgürce, insanca pay alacağı, emekle aşkın buluşacağı şölenlerde türkülerini söyleyeceği bir yıl olmasını diliyoruz. Ülkemizin ve Türkçemizin üzerindeki kara bulutların aklın öncülüğü ve demokrasi bilinciyle dağılmasını diliyoruz.

Yeni yılı bu umutlarla bekliyor; umutlarımızı yaşama geçirme kararlılığımızdan Atatürkçü düşünceden, Türk Devriminden ödün vermeyeceğimizi belirterek ulusumuzun yeni yılını kutluyoruz!

DİL DERNEĞİ YÖNETİM KURULU