DİL DERNEĞİ GÜRHAN UÇKAN ŞİİR ÖDÜLÜ ATAKAN DURMUŞ’A VERİLDİ

5 Aralık 2006’da yitirdiğimiz değerli Yazar-Ozan-Gazeteci-Fotoğraf Sanatçısı Gürhan Uçkan’ın kişiliğini, düşüncelerini ve yapıtlarını gelecek kuşaklara aktarmanın yanı sıra genç kuşakların dil duyarlılığını artırmak, yazınsal becerilerini değerlendirmek amacıyla Dil Derneği ile İsveç Atatürkçü Düşünce Derneğinin, üniversite gençliği arasında düzenlediği “Dil Derneği Gürhan Uçkan Şiir Ödülü”nü, 2018 yılında, oybirliğiyle Atakan Durmuş kazandı.

Çiğdem Sezer, Işık Kansu, İnci Gürbüzatik, Günay Güner, Ertuğrul Özüaydın ve Hilal Karahan’dan oluşan seçici kurulumuz Özgür Umut Baz’ın şiirini de övgüye değer buldu.

Yarışmaya katılan tüm gençlerimize gönül borcumuzu sunarız.

Atakan Durmuş’u yürekten kutlar, başarısının sürmesini dileriz.

Üyelerimizi, dilseverleri ödül törenimize bekliyoruz.

Ödül töreni

Tarih: 12 Mayıs 2018 Cumartesi