DİL DERNEĞİ 23. İZMİR KİTAP FUARINDA

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle hazırlanan 23. İzmir Kitap Fuarı, 14-22 Nisan 2018 tarihleri arasında Kültürpark’ta (Uluslararası İzmir Fuar Alanı) düzenleniyor.

Bu yıl 470 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşen 23. İzmir Kitap Fuarı  yaklaşık 120 kültür etkinliğine ev sahipliği yapıyor; pek çok değerli yazar, şair, oyuncu ve bilim insanı okurlarıyla buluşuyor.

Dil Derneği de fuarda yerini alırken 19 Nisan 2018 Perşembe günü saat 14.30’da Konferans Salonu II‘de  Yazın Sanat Dili Olarak Türkçe başlıklı Düriye Ayyıldız’ın yönettiği, Efdal Sevinçli, Saime Bircan Sak, Onur Akyıl ve Ertuğrul Özüaydın’ın konuk olduğu bir panel düzenliyor.

Ayrıca fuarda derneğimizin kuruluşunun 31. Yıldönümünü de kutluyoruz. 20 Nisan 2018 Cuma günü Saat 18.15’te Konferans Salonu I’de gerçekleşecek olan Dil Derneği 31 Yaşında / Dil Devrimi Yolunda”  başlıklı kutlamayı Helin Su Acar ve Ayşe Erkantarcıoğlu sunuyor. Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel ve Dil Derneği İzmir Temsilcisi Gürsel Gezen’in konuşmacı olduğu etkinliğe İzmir Atatürk Lisesi, Özel Çakabey Okulları, Karşıyaka Özel Takev İlkokulu ve Ortaokulu Vahdettin Yılmaz öğrencileri Çocuk Şiir Korosu katılıyor.

Girişin ücretsiz olduğu İzmir Kitap Fuarı, her gün 11.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Fuarla ilgili ayrıntılı bilgiye www.izmirkitapfuari.com sitesinden ulaşılabilir.