SÖYLEV’İN 90’INCI YILI BURSA’DA NİLÜFER BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİYLE KUTLANDI

Söylev’in 90. Yılı 17 Ekim’de Dil Derneği Bursa Temsilciliği ve Nilüfer Belediyesi’nin işbirliğiyle Bursa’da da kutlandı.

Nilüfer Belediyesi Beşevler Dernekler Yerleşkesinde Nilüfer Ünver Özyanık’ın sunumuyla gerçekleşen tören saygı duruşu ve ulusal marşımızın okunmasının ardından Dil Derneği Bursa Temsilcisi Pelin Yılmaz'ın açış konuşmasıyla başladı.

Törende Uludağ Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Hacer Karabağ’ın Atatürk’ün vatan kurtaran politikaları ve Söylev üzerine yaptığı konuşma ilgiyle izlendi. Karabağ “Toplumları etkileme ve inandırma sanatı olan “NUTUK”un en güç sanatlardan biri olduğunu, bu sanatı başaran kişilerin toplumu, tarihi ve toplumun değişimlerini çok iyi kavramış olduklarını” belirterek Atatürk’ün hem tarih yaratan hem de tarihi yazmayı yalnızca tarihçilere bırakmayıp kendisi yazan bir önder olduğunu anlattı.

Törene katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey konuşmasında Atatürk’ün askeri kişiliğinin yanı sıra insani özelliklerine dikkat çekti. Savaş sırasında bile dil üzerine çalışmalar yapan Atatürk’ün başöğretmen ünvanı alan tek siyasi lider olduğunu belirtti.

Kutlama töreni tiyatro oyuncusu gençler Alperen Zenginler, Emre Köşe, İbrahim Kadat, Senem Palta ve Yusuf Palta ile Dil Derneği üyesi eğitimci Cevdet İrketi’nin Söylev’den parçalar okumasıyla sona erdi.

• Mustafa Bozbey
  • Hacer Karabağ