85. DİL BAYRAMINI ÖNCE AVCILAR BELEDİYESİ İLE KUTLUYORUZ

Ülkemizin ağır gündem(ler)le sarsıldığı günlerde Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı Dil Devriminin 85. yılına eriştik. Yıllardır laik cumhuriyetle hesaplaşanların; Atatürk'e yalanlarla, anıtlarına palalarla saldırıların arttığı bir dönemdeyiz. Çocuk ve gençlere çağdışı eğitimin dayatıldığı; tüm yurttaşların, özellikle kadınların laik cumhuriyetle kazanılmış haklarını yitirme tehlikesiyle yüz yüze kaldığı bir ortamda Dil Devriminin 85'inci yılını kutlayacağız.

85. Dil Bayramı için ilk tören 23 Eylül 2017 Cumartesi günü İstanbul'da Avcılar Belediyesi ile yapılacak. Tören Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel ile Avcılar Belediye Başkanı H. Handan Toprak Benli'nin konuşmalarıyla başlayacak. Töreni Oyuncu Ali Nihat Yavşan sunacak. Törende Oya Adalı, Bedri Baykam, Feyza Hepçilingirler, Nazan Moroğlu, Fatih Portakal ve Kırmızı Kedi Yayınevi'ne "85. Dil Bayramı Onur Ödülü" sunulacak.

Törende Feyza Hepçilingirler, Nazan Moroğlu ve Yaşar Seyman, "Yaşamın Her Alanında, Tüm Yurttaşlar İçin ÖZGÜRLEŞEN DİLLE ÖZGÜR DÜŞÜNCE" başlığıyla her biri halk için düşünen ve üreten aydınlarımız topluma seslenecek.

İzlencemizde birlikte olmayı diliyoruz.